Parforhold/Parterapi


“Du kan sandsynligvis ikke ændre din partner, men du kan ændre din egen måde at forholde dig til ham eller hende på”

Der kan være mange årsager til, at kærligheden i en periode ikke flyder så let i parforholdet.

Vi kan have haft for travlt og glemt hinanden. Med småbørn og arbejde kan vi komme til at glemme os selv, hinanden og at være kærester. Måske er børnene blevet store og vi opdager vi, at vi har glemt at “vande” forholdet. Hvordan finder vi tilbage til gnisten – det vi faldt for ved hinanden.

Vi kan være i et nyt parforhold med dine og mine børn, ex-mand/kone. Drømmen om kernefamilien er brast og hvordan får vi etableret en “ny familie”, hvordan kommunikerer vi med hinanden og børnene. Hvordan takler vi stedbørn, ex´er og hvordan samarbejder vi som voksne om at passe på hinanden, børnene og kærligheden.

Sygdom, stress, barnløshed, karriere og andre udefra kommende udfordringer kan have tæret på forholdet ved at have fået lov at fylde for meget og intimiteten er forsvundet.

Oplever I udfordringer i parforholdet er det ikke nødvendigt at opgive. Ofte hjælper det at tale med en parterapeut, som kan se tingene udefra. I parterapien arbejder vi med at kommunikere mere åbent og direkte og lære at lytte til hinanden, blive opmærksom på uhensigtsmæssige adfærdsmønstre hos os selv og genfinde kærligheden og gnisten. Parterapi kan være utrolig givende og være med til at skabe en mere moden kærlighed og et større kendskab til os selv og vores partner.

Hænder danner hjerte foran sol_slider